Afbeelding: GettyImages-1298571081

Netwerken en samenwerken als toegangspoort naar nieuwe doelgroepen

Sommige mensen geraken op eigen initiatief niet tot bij een cvo om iets bij te leren. Dat ondervond ook CVO Encora. De eerste stap zetten schrikt hen misschien af. Het ontbreekt hen aan motivatie of ze weten gewoon niet dat er zoiets als een cvo bestaat. Daarom ging het centrum  in hun Edusprong-project op zoek naar organisaties waar potentiële cursisten sowieso al te vinden waren.

Zo bouwden ze een groot netwerk op van organisaties die samen de schouders zetten onder een intense samenwerking om de drempels om te gaan leren of bijleren voor hun doelgroep een stuk lager te leggen, of liefst helemaal weg te nemen.

CVO Encora werkte samen met verschillende relevante partners van de stad Antwerpen. Op basis van noden die zo werden opgevangen werkte het cvo een heel nieuw traject uit: het ‘Bozz-traject’. Het traject richt zich op jongeren die niet werken of geen opleiding volgen. Deze jongeren zijn vaak wel schoolmoe, maar daarom niet leermoe.

Het doel van het Bozz-traject is om jongeren opnieuw goesting te doen krijgen om hun toekomst in handen te nemen. In het traject is er  aandacht voor het benoemen van de eigen talenten om zo tot een plan van aanpak te komen naar een gerichte studierichting en school van hun keuze. Op deze manier zetten de jongeren een eerste, weloverwogen en belangrijke stap richting kwalificatie. En een stap in de richting van een lagere schooluitval.

Lees meer over Edusprong, de projecten en de centrale acties in dit online magazine.

Cover Edusprong-magazine